Leeserf

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Zo wordt je kind taalvaardig, het leert verbanden te leggen en leert meer over de wereld. Daarom hebben we op Kleinerf onze eigen bibliotheek: Leeserf. Met deze 'Bibliotheek op School' (BOS) doen we mee met de landelijke aanpak van bibliotheken en scholen voor taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid bij kinderen. Het doel? Leesplezier vergroten en kinderen stimuleren om meer te lezen, op school én thuis.  
 

Boeken voor alle kinderen  

Alle kinderen van Kleinerf kunnen boeken lenen uit de schoolbibliotheek. Deze boeken mogen ze op het kindcentrum of thuis lezen. De collectie van Leeserf is actueel, gevarieerd en afgestemd op de interesses en behoeften van de kinderen. Wil jouw kind graag een bepaald boek in de collectie? Dan kan hij of zij een wens opschrijven in het schriftje in Leeserf.  

Om boeken te kunnen lenen op Kleinerf hebben de kinderen wel een (streepjes)code nodig. Deze code krijgen de kinderen als ze lid worden van de bieb. De biebpas is voor de bieb in jouw dorp (Gemert of Bakel bijvoorbeeld). De bieb zorgt dat de streepjescode op Kleinerf beschikbaar is. 

Leesplan 

Ook in de groepen willen we zoveel mogelijk aandacht besteden aan leesbevordering en taalontwikkeling. Daarom hebben we, in samenwerking met Bibliotheek op School, een leesplan opgesteld. Niet alleen vrij lezen, voorlezen en boekkringen vormen onderdeel van het leesplan, maar ook landelijke leesbevorderingsprojecten, zoals Kinderjury, De Nationale Voorleeswedstrijd en de Kinderboekenweek.  

Meer informatie  

Wil je meer weten over Bibliotheek op School of wil je Leeserf eens met eigen ogen zien? Kom gerust eens langs of vraag jouw zoon of dochter om er meer over te vertellen. Misschien wil hij of zij je wel een rondleiding geven. Klik verder voor meer informatie over de bibliotheek op school.